06 червня 2024

Україна дивує

Чи можна повністю вивчити Україну? Чи можна побувати у кожному її куточку і бути впевненим, що знаєш її? Здається, відповідь очевидна — ні! Бо вона велика на незвідана! Можна кожного дня виявляти та дізнаватися про історичні, культурні та природні пам’ятки, які розташовані на території нашої країни.
У захоплюючий віртуальний тур «Україна дивує: незвичайні музеї» запросили працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки учнів 7 класу Херсонського загальноосвітнього навчально - виховного комплексу № 11.
В умовах воєнного стану багато закладів культури почали працювати онлайн відкриваючи свій простір для інтернет користувачів. Відвідати музей не виходячи з дому дозволяє мандрівникам за короткий проміжок часу перенестися в різні куточки країни та роздивитися експозиції музеїв. Так школярі поблукали коридорами та залами Музею Гетьманства, Музею однієї вулиці, Музею мінералів, Музею мікромініатюр Миколи Сядристого та Музею української домашньої ікони.
Далі подорожні опинилися в Карпати у Музеї гуцульської магії. Дізналися про старовинні обряди та як прості побутові речі стали магічними. Наприклад, посох, за допомогою якого врятували жабу від змії, і тепер він має чудодійну властивість: мирить посварене подружжя. Або ніж – «громовий чепелик», яким розганяли хмари.
Наступною точкою мандрівки став Одеський музей контрабанди, який налічує 150 предметів в яких злочинці намагалися провести заборонений товар через кордон.
В кінці заходу читачі зазначили, що обов’язково включать у план відпочинку відвідування різних культурних та історичних об’єктів протягом канікул.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік