26 червня 2024

Мої «кишенькові». Скарбничка порад та ідей

Без грошей уявити собі сучасний світ неможливо, тому для будь-якої людини вкрай важливо володіти базовими знаннями та навичками фінансової грамотності. Кожен має знати такіиттєво важливі речі: як спланувати домашній бюджет, як економити та заощаджувати кошти, як розподіляти доходи та витрати. Цим та багатьом інших питанням треба вчитися змалку.
Згідно з новим дослідження Національного банку України (НБУ) серед підлітків 11-18 років 86% вважають, що у школі треба говорити про гроші. При цьому кожна четверта дитина каже, що з нею взагалі не обговорюють фінансові питання. На думку спеціалістів починати навчати дітей фінансової грамотності треба з п’яти років, а у 6-7 років радять батькам дати дитині перші кишенькові гроші, аби дитина сама розпоряджалася своїми грошима і могла планувати свій бюджет. Кишенькові гроші – це як раз і є інструментом. Дитина їх отримує і починає використовувати на свій розсуд.
Фінансові навички для школярів важливі складові формування самостійної особистості, оскільки допомагають у спілкуванні з однолітками та дорослими.
Щоб відкрити для себе світ фінансів та секрети поводження з грошима, переходь швидше за посиланням та дізнавайся корисні поради, як оволодіти навичками фінансової грамотності:
Пропонуємо до вашої уваги тематичний відео-огляд літератури «Читай і багатій! Книги про гроші». Адже цікаві та сучасні книги про фінансову грамотність є фундаментом для досягнення матеріального добробуту у майбутньому.
Фінансова грамотність для дітей має не менш важливе значення, аніж інші аспекти розвитку. Вона дозволяє сформувати правильне ставлення до грошей та забезпечити у майбутньому комфортне життя, а фінансово досвідчені люди вміють приймати обдумані рішення, завдяки чому почувають себе захищеними та успішними. Тож спробуйте перевірити свої знання у вікторині «Цікаве про гроші»:

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік