03 червня 2024

Книжкова магія

Пригоди, магія, казковість — все це манить і приваблює не лише дітей, а й дорослих. У світі книг кожен може знайти свою історію, заглибитися у фантастичні світи, відчути дух стародавніх часів або помріяти про майбутнє. Фахівці Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки запросили учнів третіх класів Херсонської загальноосвітньої школи №4 відвідати магічну книгозбірню, де діти мали змогу розкрити найзагадковіші таємниці і відчути справжню «Книжкову магію».
Отримавши листа від хранителів книг, з проханням допомогти розшифрувати назви нових книг і визначити їх жанр, юні читачі з натхненням взялися до справи і занурилися у світ літературних пригод.
Щоб потрапити до магічної книгозбірні, учням треба було пройти кілька випробувань: скласти прислів’я про книгу, створити асоціативний кущ «Книга» та поділитися своїми враженнями від прочитаних книг.
В кожному залі, розгадуючи назви книг і їхні жанри, діти відкривали для себе сторінки творів відомих дитячих авторів: Сашка Дерманського, Ксенії Ковальської, Сергія Гридіна, Туве Янссон, Зірки Мензатюк, Всеволода Нестайка, та ознайомилися з їх творами, рекомендованими до читання.
Завдання та ігри були наповнені захоплюючими сюжетами, що сприяли розвитку уяви та заохочували до подальшого читання.
Незалежно від віку, читання здатне подарувати нові враження, навчити новому та нагадати про те, що найважливіше у житті — це здатність мріяти та вірити у дива.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік