28 червня 2024

Волноваха: нескорений дух

Як багато місць в України про які ви раніше знали тільки назву? Волноваха – маленьке містечко Донецької області. Це найбільший та найважливіший залізничний вузол нашої країни. Дізнатися його історію відправилися маленькі відвідувачі укриття разом з фахівцями Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.
Діти дізналися, що історія міста-героя Волновахи починається з поселення заснованого у 1881 році як залізнична станція та налічувало лише 45 будинків. Багато років місто було залізничним вузлом на лінії Маріуполь — Донецьк та Маріуполь — Запоріжжя.
Відвідувачі із захватом переглянули відео «Станція Волноваха з висоти» на якому змогли роздивитися усі 29 колій для пасажирських та вантажних перевезень. Зазначили важливість цього об’єкта для східної частини країни.
Відвідали Волноваський районний краєзнавчий музей, який налічує 6000 екземплярів: археологічні, природничі, письмові друковані предмети, нумізматика, фото та багато іншого. Усі ці речі характеризують матеріальну та духовну спадщину українських та інших народів, які проживають на території регіону, їх побут.
Увагу малечі захопив Пам’ятник – паровоз, який було розташовано в центрі міста біля залізничного вокзалу на честь 130-ти річчя міста.
Познайомилися зі збіркою віршів «Зі сходом сонця» Володимира Тимчука, сучасного поета, підполковника ЗСУ, викладача у Національної академії сухопутних військ ім. П.Сагайдачного, лавреата Львівської обласної премії в галузі культури ім. М.Шашкевича, яку він написав перебуваючи у Волновасі.
На останок дітлахи не стримуючи емоцій потанцювали під руханку «Веселий потяг».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік