04 червня 2024

Незламний Херсон

Сьогодення нашої країни додає в календар все більше сумних дат і багато з них стають гірким нагадування про непоправні втрати та негативний вплив на цивільне населення.
Хвилиною мовчання вшанували пам'ять про усіх загиблих дітей України, бо 4 червня відзначається Міжнародний день дітей - жертв агресії та День вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.
Діти дізналися з якого року в Україні відзначається це свято, статистику загиблих, поранених, зниклих безвісті, вивезених за межі країни та дітей що втратили близьких - матерів, батьків, братів та сестер, бабусь та дідусів, стали сиротами та напівсиротами.
Наприкінці заходу запросили долучайтеся до акції «Голоси дітей». Цього року пропонують прив'язати на гілочки дерев дзвіночків, що символізують голоси вбитих маленьких українців.
На заході згадували про мужніх людей, які ціною власної безпеки та життя чинили опір агресорам та допомагали один одному розповіли на сторінці історії «Незламний Херсон» фахівці Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки вихованцям 7 класу Херсонського загальноосвітнього навчально-виховного комплексу № 11.
Учасники заходу згадали коли Херсон отримав відзнаку «Місто-герой» та якими пам’ятними виробами це було зафіксовано.
Переглянули мультфільм серії «Україна. Нескорені міста. Правдива історія. Херсон» у якому досліджується історія з заснування нашого міста до сьогодення, як Херсон отримав свою назву та про окупацію і підтоплення міста через російську агресію. Познайомилися з «Народними Героями», які активно брали участь у допомозі населенню та фіксації злочинів РФ під час окупації міста.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік