22 червня 2024

Правила безпеки від Бібліотеки

Виховання дитини – відповідальна та складна справа, яка вимагає від батьків, вчителів та бібліотекарів не лише уваги, уміння та певних навичок, а й систематичних знань про безпеку. Малюки – надзвичайно цікаві істоти, які прагнуть досліджувати все навколо себе. Це природний процес, але він може стати небезпечним, якщо не створити відповідні умови та не прищеплювати з раннього дитинства певних правил.
Про безпечні літні канікули та перебування вдома без батьків, про дотримання основних та простих правил, які допомагають не зашкодити життю і здоров’ю нагадували бібліотекарі молодшого відділу Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.
Ігровий формат діалогу, дав можливість пригадати дітлахам основні небезпечні місця, назви електроприладів, що нас оточують в будинку чи квартирі, що потрібно робити, коли телефонує чи дзвонить у двері незнайомець та куди потрібно зателефонувати, коли виникла пожежа, або злочинці намагаються зайти в середину оселі.
Розвага «Безпечна кухня» стала нагодою розкрити певні секрети цього найцікавішого, та водночас, найнебезпечнішого місця в домі, сформувати чіткі правила користування газовою плитою, скляним посудом, виделками, ножами та іншими гострими предметами.
Забезпечення безпеки вдома для малюків – це не лише турбота про їхнє здоров'я та життя, а й створення сприятливого середовища для їхнього розвитку. Навчивши їх дотримуватися простих правил безпеки ми, дорослі, зможемо значно знизити ризик нещасних випадків та дозволити дитині досліджувати світ навколо себе без страху, з насолодою та задоволенням.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік