04 червня 2024

Намистинки на блакитній стрічці Дніпра

Ось і завершився навчальний рік - настало літо. Можна поринути в море розваг, адже канікули - це веселощі, мандрівки, цікаві подорожі, незабутні враження. Саме тому фахівці Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки розпочали програму літніх читань з циклу літературно-природознавчих подорожей під назвою «Намистинки на блакитній стрічці Дніпра», де кожна мандрівка відкриває для дітей нові сторінки історії та культури рідного краю.
У перший краєзнавчий відеокруїз юних херсонців покликали хвилі дивовижного Дніпра. Розкриваючи таємниці річки і пізнаючи нове, діти отримали завдання зібрати конверти в яких сховані частинки карти для наступних пригод.
Під час мандрівки ознайомилися з історією річки, звідки бере свій початок. Легенди та міфи, пов’язані з Дніпром, розкрили перед ними свої таємниці.
Ігрові хвилинки допомогли розважитись і пізнати, що річка Дніпро мала інші назви на різних етапах свого існування. Розгадуючи ребуси і загадки, пригадали назви міст розташованих по обох берегах та усвідомили, що Дніпро – це не просто річка, яка протікає територією України, а велика екосистема зі своїми унікальними рослинним та тваринним світом.
Подорожуючи річкою, діти обговорили екологічні проблеми Дніпра, зокрема питання забруднення води та його вплив на флору і фауну. Аналізуючи ігрові ситуації, визначили, як можна захистити довкілля і чого треба уникати, щоб не забруднювати річку.
Нарешті всі конверти зібрано, але залишилося відкрити їх і знайти частинки карти. Однак все не так просто, оскільки потрібно правильно відповісти на питання, щоб знайти потрібний конверт. Нашим юним мандрівникам та дослідникам вдалося впоратися з цим завданням і відкрити маршрути для наступної подорожі.
Нехай кожен крок приносить радість від відкриття та допомагає розширити горизонти нашого розуміння світу навколо нас.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік