25 червня 2024

Літературна мандрівка до Києва

Мандрівний хаб Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки влаштував простір натхнення і стійкості для юних херсонців, запросивши до літературної мандрівки під назвою «До Києва по Дніпру», яка відкрила нові горизонти і дозволила побачити столицю України з незвичного ракурсу.
Першою зупинкою стала відеоподорож по величній річці Дніпро. Діти дізналися про історію річки, її початок, легенди та міфи. Під час гри вони розгадували загадки, пригадували назви міст, розташованих на берегах Дніпра, і вивчали унікальну екосистему річки.
Також херсонські мандрівники обговорили екологічні проблеми Дніпра та способи їх вирішення. Після виконання завдань та рухливих ігор, юні дослідники були готові до нових пригод.
Особливо запам'яталися дітям вірші відомих українських поетів, які описували красу і велич річки Дніпро та її значення для українців. Поетичні рядки вірша Марії Пригари «Немає спочину», додали мандрівці особливого колориту, підкреслюючи важливість річки в житті країни.
Наступною мандрівкою стала подорож до Києва. Діти ознайомилися з легендами про заснування міста, взяли участь у вікторині «Символи Києва», де дізналися багато фактів про Золоті ворота, статую Батьківщини-матері та інші визначні місця столиці. Ця подорож стала для юних херсонців відкриттям, подарувавши нові знання та враження.
На завершення, діти ділилися враженнями та описували місця, які їх вразили найбільше. Подорож до Києва по Дніпру – це не просто маршрут літературної мандрівки, це можливість відчути дух України, побачити її красу та велич, зануритись у історію та культуру.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік