01 листопада 2023

Феєричний фінал Глобального тижня медіа та інформаційної грамотності

Глобальний тиждень медіа та інформаційної грамотності (Global Media and Information Literacy Week), який цьогоріч тривав з 24 по 31 жовтня проходив під гаслом «Медійна та інформаційна грамотність в цифровому просторі». Ця щорічна подія має велике значення, адже привертає увагу всіх зацікавлених осіб, які прагнуть підвищити рівень обізнаності населення в питаннях медіаінформаційної грамотності, як ключової навички людини ХХІ-го століття.
Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки долучилась до Глобального тижня медіаінформаційної грамотності: працівники пройшли Національний тест з медіаграмотності, показавши достойний результат, а сертифіковані медіатренери бібліотеки організували ряд різноманітних активностей для читачів різного вікового сегменту.
Для учнів старшої школи було розпочато серію уроків за оновленим базовим курсом “Школа медіаграмотності для підлітків”, яку ми продовжимо проводити і в листопаді. 
Для вчителів, працівників дошкільної освіти та бібліотекарів Херсонщини, а також учасників обласних курсів підвищення кваліфікації у партнерстві з Херсонською академією неперервної освіти, було організовано та проведено серію актуальних тематичних медіатренінгів “Протидія дезінформації в контексті російсько-української війни, як інструмент подолання розриву довіри.” 
Заключний тренінг на вищезгадану тему відбувся саме 31 жовтня за підтримки Херсонської академії неперервної освіти і залучив близько 90 осіб - учасників обласних курсів підвищення кваліфікації.  
Упродовж таких тренінгів ми навчали учасників розрізняти інформування й пропаганду, фейки(зокрема діпфейки) й факти, ІПСО та наративи, маніпуляції та багато іншого.
Ми впевнені, що Глобальний тиждень медіа та інформаційної грамотності покликаний привернути увагу до важливості розвитку навичок критичного мислення, аналізу та використання достовірної інформації в сучасному світі. Це є необхідною умовою для захисту від дезінформації, пропаганди, маніпуляцій та інших загроз для суспільства, особливо зараз, в умовах гібридної війни росії проти України. Глобальний тиждень медіаінформаційної грамотності завершився, але не завершилася наша важлива місія - навчати суспільство базовим правилам споживання інформації! Тож чекайте на нові курси та тренінги від сертифікованих медіатренерів Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік