29 листопада 2023

Всеукраїнська науково-практична конференція «Тенденції та перспективи розвитку сучасної освіти в Україні»

28 - 29 листопада 2023 року відділ обслуговування дошкільників та учнів 1 - 4 класів КЗ «Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки» Херсонської обласної ради взяв участь у роботі Всеукраїнської науково-практичної конференції «Тенденції та перспективи розвитку сучасної освіти в Україні», яку організував Комунальний вищий навчальний заклад «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради. Мета конференції: пошук рішень з актуальних проблем сучасної освіти, популяризація інноваційних ідей та освітніх технологій, поширення творчих здобутків та обмін перспективним досвідом, що отримав розвиток у дошкільній, повній загальній середній та позашкільній освіті в надзвичайних умовах сьогодення.


Основними напрямками роботи конференції стали такі теми, як:

1. Світ дитинства: дошкільна освіта в сучасному освітньому просторі.

2. Компенсація освітніх втрат і розривів у Новій українській школі.

3. Виховні та творчі виміри розвитку життєвої компетентності особистості.

4. Психологічна підтримка та збереження психічного здоров’я учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану.

5. Актуальні проблеми та перспективи освіти осіб з особливими потребами в Україні.

6. Розвиток дистанційної освіти в Україні.

Завідувачка молодшим відділом, Наталя Крижановська, працювала у секції «Психологічна підтримка та збереження психічного здоров’я учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану» та представляла досвід роботи Херсонської ОБД за останній час в цьому напрямку, а саме  проєкт «Мандрівний ХАБ стійкості» на Херсонщині, який стартував 15 липня 2023 року за підтримки Департаменту реалізації гуманітарної політики Херсонської обласної державної адміністрації. Під час доповіді була розкрита суть проєкту та заходи, котрі були спрямовані на психологічну реабілітацію населення, зокрема дітей, що постраждали від наслідків окупації росією Херсонщини, військових дій, затоплення земель через руйнування загарбниками Каховської ГЕС, і які мали на меті повернення дітей до нормального сприйняття життя, здатності до навчання, проявів суспільної взаємодії.

У секції «Виховні та творчі виміри розвитку життєвої компетентності особистості» працювала головний бібліотекар з масової роботи відділу Альона Ліпкіна, яка презентувала програму підтримки та розвитку читання молодших школярів в умовах воєнного стану під назвою «Літо з супергероями - 2023». Учасники конференції дізналися, як користувачі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки мали можливість «потрапити» у «супергеройське читацьке літо», де на них чекали знайомства із вже добре відомими та новими книжковими героями, котрі рятують світ не лише завдяки своїм суперздібностям, а й умінням дружити, любити, піклуватися та допомагати один одному.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік