07 листопада 2023

Нам потрібні для життя наукові відкриття!

Щорічно 10 листопада відзначається міжнародне свято - Всесвітній день науки в ім’я миру та розвитку. В цей день в усьому світі проходить чимало різних заходів, які допомагають простим людям та дітям більше дізнатися про відкриття в різноманітних наукових галузях. А що потрібно зробити, щоб будь-яка наука запалила вогник пізнання в очах дітей? Треба просто показати  її  веселою і цікавою.

З цього приводу Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки розпочинає цикл творчих онлайн-акцій та запрошує своїх користувачів у світ дивовижних відкриттів і цікавих досліджень. І хоча наука може здатися складною і незрозумілою, ми разом розглянемо, чому це так цікаво і круто!

Звідки ж бере свій початок кожна наука? Першими на це запитання вирішили знайти відповідь учні 4 – А класу Херсонського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад - загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» № 15.

Перетворившись на справжніх науковців, які дуже схожі на детективів, ми разом шукали ключі до різних головоломок, котрі існують в науці, і які є секретними інструкціями для вирішення різноманітних загадок – відкриттів. Так, наприклад, еволюція електричних приборів - від іскри та багаття - до появи електрики та енергозберігаючих ламп.

Отже, завдяки такому дню, як Всесвітній день науки, у малюків є чудова нагода зануритися у світ наукових відкриттів і там знайти багато дивного та цікавого для себе.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік