30 листопада 2023

Молодь обирає велнес

В Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки вже багато років існує проєкт «Здорова хвиля». В рамках цього проєкту головна бібліотекарка читальної зали провела онлайн-марафон здоров’я та успіху «Молодь обирає велнес», до якого приєднались учні Херсонського ліцею мистецтв.
Перш за все, учасники заходу дізналися, що означає слово велнес. Це система, головне завдання якої запобігати розвитку хвороб та ознак старіння. Що ж включає в собі така система? Ведуча заходу разом із старшокласниками розібрались та зробили акцент на 5 складових:
  • помірне фізичне навантаження;
  • здорове харчування;
  • хороший відпочинок;
  • оптимізм;
  • позитивне мислення.
Регулярні фізичні вправи і фізична активність можуть зробити дива із нашим тілом. Наприклад, можна обрати «street workout» - вуличне тренування. Гарний приклад того, що для гарного та підтягнутого тіла не обов’язково купувати дорогий абонемент у тренажерний зал.
Як же потрібно щодня харчуватися, щоб тіло було в тонусі? Визначення правильного харчування в велнес – це збалансоване за кількістю необхідних вітамінів та мінералів. Всього людині для здоров’я і довголіття потрібно 13 вітамінів, тож діти дізнались, яким продуктам краще надавати перевагу.
Бібліотекар запропонувала учасникам заходу назвати варіанти, як можливо проводити дозвілля та почула цікаві відповіді: записатись до бібліотеки, знайти для себе захоплююче хобі, вирушити в похід та насолодитися красою природи, сходити в музей, тощо. Зберігати оптимізм в період війни непросто, але можливо! Одне з того, що дійсно допомагає - перебувати в оточенні тих людей, які можуть з вами своїм оптимізмом поділитися.
Наприкінці заходу бібліотекар запропонувала дітям скористатися порадами «Як прокачати навичку позитивного мислення?». По-перше, три рази на день робити паузу і думати про щось хороше. По-друге, вести щоденник досягнень.
По-третє, не зациклюватися на проблемі, а шукати можливості її вирішення
Філософія велнесу вирізняється тим, що все має бути в задоволення й давати достатньо енергії, щоб ділитися добром з навколишнім світом.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік