23 листопада 2023

Чарівник без мантії, який створює казки

Введення творів сучасних письменників сьогодні, до оновленої програми літературного читання, відіграє важливу роль у суспільстві та житті читача, бо ці нові творчі продукти допомагають у підтримці інтересу до читання. Українським школярам на даний час потрібно не просто «захопливе чтиво», а тексти про актуальний для них світ, про знайомі їм ситуації, епізоди та події, які розкривають творчі люди, котрі живуть у тому ж вимірі, що й вони. Саме з цього приводу Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки пропонує своїм користувачам позакласні години «Живі письменники» дітям.

Якраз з такою творчою людиною, одним з найпопулярніших українських письменників, які пишуть для дітей, познайомилися учні початкових класів Херсонського навчально-виховного комплексу№56.

Присутні із великим задоволенням та цікавістю послухали одну з поезій збірки кумедних віршів «Бигимоти не Медмеді», у виконання самого автора, а потім, завдяки аудіоуривку, «зустрілись» із Малякою - принцесою Драконії.


За допомогою нехитрих, коротеньких вправ хлопчики та дівчатка визначили жанр серії книжок про Маляку, дізналися чому дівчинку так себе називали, про що вона марила та на навіщо збирала гроші у скарбничці.
Такі заходи, насамперед, допоможуть привчити дитину до систематичного читання, а яскраві і привабливі персонажі, веселі історії і захоплюючі пригоди, створені Олександром Дерманським, нададуть змогу читачеві відволіктися та покращити свій психічний стан.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік