13 листопада 2023

Герої книг, що змінили світ: повербанк доброти

Змалку, діти, саме з книжок, які спочатку їм читають батьки, а потім самостійно, дізнаються про такі поняття як добро, чуйність, піклування, повага, підтримка, любов і щастя. Сотні років письменники з усього світу намагаються донести ідею добра і його значення для людини, за допомогою різноманітних історій та завдяки вчинкам своїх літературних героїв.
І сьогодні, у Всесвітній день Доброти, для учнів п'ятих класів Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 44, співробітниками Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки був проведений пізнавально-інтерактивний захід «Герої книг, що змінили світ. Повербанк доброти». Сьогодні кожен мав змогу «підзаряджались» позитивними емоціями від літературних героїв книг, які стали втіленням добра, а їх вчинки багато років вчать кожного читача, як не здаватися, та долаючи будь-які труднощі, залишатися доброю людиною.


Спочатку діти познайомились з історією такого нового, але важливого свята, традиціями та важливою місією, яка об’єднує увесь світ. Згадали усі слова, які ми сьогодні відносимо до категорії «Добро», склали відомі прислів'я і приказки, які є мудрими рекомендаціями від наших предків.

Цікавим завданням став «Книжковий чат», де школярі відгадували від кого з літературних героїв надійшло повідомлення і чому ми можемо повчитися у кожного з них. Том Соєр, Полліанна, Герда, Чарлі, Мері Леннокс, король Мацюсь, Микита Кожум’яка та багато інших героїв, безумовно «заряджають» кожного читача позитивом, добром, любов’ю до ближніх, стійкістю і незламністю. Говорили сьогодні і про «братів наших менших», піклування і турбота про яких, є найбільшим проявом добра і людяності.
Кожен з п’ятикласників, випадковим чином, обрав собі сьогодні домашнє завдання «Зроби сьогодні добру справу!». Діти залюбки пообіцяли виконати його, адже прибрати сміття, нагодувати безпритульну кішку, подякувати батькам, посміхнутися товаришу, це так просто. Просто щодня робити добрі справи і робити світ кращим. І на останок, «заряджені» добрими думками і вчинками, школярі познайомились із сучасна українськими творами, які вчать не здаватися і не боятися ворога, адже сьогодні кожен знає - «Щоб там не було, все одно Добро переможе зло!»

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік