26 листопада 2023

Наука всіх наук

В нашому повсякденному житті люди будь-якого віку і професії настільки звикли до математики, що навіть не помічають, що користуються нею постійно. А чи потрібно її вивчати малюкам? Чи потрібно їм вміти розв’язувати задачки та приклади у ранньому віці так само, як складати літери в слова, а слова у  речення? Звісно ж так, бо вивчення математики, на ранніх етапах навчання, допомагає дітям розвивати критичне мислення, логіку, абстрактне мислення та навіть інтерес до читання.


Молодший відділ Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки вкупі з хлопчиками та дівчатками «Читай-компанії» Дитячої точки «Спільно» UNICEF Херсон відправилися у подорож до Країни чисел і геометричних фігур.



Математична магістраль до магічної місцевості складалася з веселих та логічних завдань - загадки, ребуси, грайливі прикладів, загублені числа у прислів’ях та приказках, математика в літературі та піснях.


Навіть зупинка для відпочинку, яка розділила подорож на дві умовно рівні частини, була теж математичною. Грати у м’яча та пригадувати цифри - це вкрай весело, радісно і корисно.

Тож, сьогодні, вирішуючи математичні завдання, діти навчилися не тільки обчислювати різного характеру приклади і задачі, вони навчилися ставити питання, шукати рішення, висловлювати свої думки, бо така наука, як математика, ще й стимулює допитливість та є фундаментом до вивчення інших предметів







Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік