20 листопада 2023

Патріотичний марафон до Всесвітнього дня дитини

20 листопада відзначається Всесвітній день дитини, як ще одне нагадування суспільству про те, що благополуччя дітей має бути пріоритетом у кожному куточку планети. Ця дата обрана не просто так, саме в цей день у 1959 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Декларацію прав дитини, а у 1989 році – Конвенцію про права дитини. 


Зараз Україну розриває війна і, нажаль, для більшості українських дітей щасливе, безтурботне дитинство закінчилося. Та наші діти сильні, незламні і дуже талановиті.

Як доказ цього – активна участь істинних юних патріотів у патріотичному марафоні «Захисникам України – від херсонської дитини», який представлено на онлайн ресурсі padlet - https://padlet.com/kovach0312/padlet-24m8wfanxtnoylsx


Патріотичний марафон був організований Херсонською обласною бібліотекою для дітей імені Дніпрової Чайки за підтримки Департаменту реалізації гуманітарної політики Херсонської ОДА, з метою надання моральної підтримки воїнам ЗСУ, розвитку почуття патріотизму та відповідальності за майбутнє своєї держави у дітей, підтримки здібних, обдарованих і талановитих дітей. 

Марафон проводився дистанційно з використанням сучасних інформаційно-комунікативних технологій і ресурсів у період з 1 жовтня по 20 листопада 2023 року за  номінаціями: художнє слово, малюнок, вокальний жанр.

У змаганні взяли участь понад 100 учасників. Це юні українці з деокупованої, окупованої Херсонської області, це діти, тимчасово переміщені до інших регіонів України і навіть ті, що зараз знаходяться закордоном.

А ще, протягом літа літературно обдаровані юні читачі Херсонщини брали участь у щорічному Всеукраїнському дитячому літературному Конкурсі «Творчі канікули», співорганізаторами якого є Національна секція Міжнародної ради з дитячої книги (UA IBBY), Національна спілка письменників України, Українська асоціація працівників бібліотек для дітей, Фонд Миколи Томенка «Рідна країна», Національна бібліотека України для дітей. 

Сьогодні, відзначаючи Всесвітній день дитини, під час онлайн зустрічі були  оголошені   результати  цих двох патріотичних активностей.  Тож, основною метою проведення цього дня є захист наших дітей, підтримка і розвиток їх талантів, а найголовніше спрямовані дії дорослих на забезпечення щасливого дитинства та добробуту майбутнього покоління. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік