30 листопада 2023

Улюблений письменник дітей - Сашко Дерманський

У сучасному світі, наповненому різноманітністю і технологічними досягненнями, завдання бібліотекарів, педагогів та батьків полягає в тому, щоб зберегти і розвинути любов до читання у дітей. Одним із ключових інструментів у цьому завданні є творчість і майстерність сучасних письменників, які створюють захоплюючі, привабливі, повчальні твори для молодшого читача.

Завдяки працівникам відділу для малюків Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки учні 3–А кл. Херсонської гімназії № 28 познайомилися з володарем таланту пера, блискучим творцем пригодницьких історій та казок, повістярем, який подарував життя Чудовому Чудовиську, принцесі Маляці, вужику Ониську та багатьом іншим кумедним і бешкетним персонажам, Олександром Дерманським.

Невеличкі біографічні відомості про автора дали можливість маленьким читачам відчути щільний зв’язок між письменником та ними, бо в дитинстві він був, як і всі діти - вигадником і мрійником, любив борюкатися з братами в сіні та ховатися в бабусиному малиннику.
Зазирнути у світ деяких професій, сприяв вірш під назвою «Мамина робота» зі збірки віршів «Бигимоти не Медмеді», а опинитися в Країні Драконії - серія книжок про Маляку.
Розв’язавши кросворд, малюки познайомилися з дівчинкою Марійкою на прізвисько Маляка, розвідали про що вона мріяла та де і чому постійно малювала драконів.
Тож - повний вперед до надзвичайного, неймовірного та фантастичного світу книжок, який створюють сучасні митці і в якому розливається море позитивних емоцій, доброти, гумору та завжди панує дружня атмосфера!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік