20 листопада 2023

Щаслива дитина - успішна країна

Всесвітній день дитини або, як його ще називають, Всесвітній день правової допомоги дітям - свято, яке відзначають в усьому світі 20 листопада. Саме у цей день 1959 року Генеральна Асамблея ухвалила Декларацію прав дитини, а 20 листопада 1989 року – Конвенцію про права дитини. Від 1990 року у Всесвітній день дитини відзначається річниця прийняття цих основоположних документів у сфері захисту прав дитини.

Цей день покликаний в черговий раз привернути увагу суспільства до проблеми захисту дітей та розвитку середовища, дружнього по відношенню до малечі у всьому світі.

Україна ратифікувала зазначений документ ще у вересні 1991 року. Кожен з нас може змінити життя хоча б однієї дитини, зробити її щасливою та впевненою в майбутньому. А спільними зусиллями можна змінити дитячий світ на краще, розфарбувати його яскравими подіями та наповнити добром і людським теплом.

З нагоди свята відділ обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки підготував правову вітрину "Щаслива дитина - успішна країна". На ній представлено добірку корисних інформаційних ресурсів, які допоможуть більше дізнатись про Всесвітній день дитини та Конвенцію ООН про права дитини. А також познайомитись з її статтями у цікавій та доступній формі.

Тож, пам'ятайте, навіть найменший громадянин держави повинен знати свої права і свободи, навчитися їх захищати та відстоювати правильно. І, звісно ж, не забувати про свої обов'язки!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік