10 листопада 2023

Людства мудрість, міць і сила, то науки вітрила!

Поряд з освітою, наука грає важливу роль у розвитку людства. Вона допомагає створювати нові винаходи та вдосконалювати існуючі. Інновації, що формуються внаслідок наукових відкриттів, можна порівняти з вітрилами, які наповнюють наше життя знаннями і різноманітними можливостями, змінюють його, полегшують та роблять більш комфортним.

Цього разу підняти вітрила обізнаності та більше дізнатись про історію речей, які нас оточують, дозволили собі учні Херсонського Таврійського ліцею за підтримки молодшого  відділу Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки. Щоб не заблукати у безкрайому морі інформації, відгадавши загадки, малюки стали на рейд та зосередили свою увагу на історії створення досить знаного та дуже  корисного, в наш час, об’єкту – книзі. 

Простежуючи еволюцію книжкових форматів, присутні дізналися про кам’яні книги та глиняні таблички, про папірус та пергамент, про «рецепт» виготовлення паперу, який вигадали в Китаї, про винахід людства – друкарський верстат Йоганна Гутенберга. А ще  познайомилися з незвичайними, дивовижними та сучасними книжками, які існують зараз у світі – кулінарна книга рецептів, яку перш ніж читати, потрібно запекти, та книга, сторінками якої є спеції.

На останок малюки разом з модератором зустрічі підбили підсумки розмови - завдяки науці та різноманітним ноу-хау, кожна людина може розширювати свої знання, розвивати унікальні можливості та досягати великих успіхів. Наука дозволяє  реалізовувати свій потенціал та втілювати свої мрії. Вона відкриває перед нами нескінченні можливості для саморозвитку та гарантованих самостійних досягнень.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік