16 листопада 2023

Краса та добро завойовують світ!

16 листопада в усьому світі відзначається Міжнародний день толерантності, день глибокого розуміння та поваги до інших. Як відомо, ніхто з нас не народжується толерантним, ця культурна звичка формується у нас з дитинства або, яку ми самостійно формуємо в дорослому житті. 


Сьогодні Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки запропонувала своїм користувачам, а саме учням  четвертих класів  Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №44, розмову-міркування про невидимий, але потужний міст між різними людьми та культурами, тобто про толерантні відносини.


А звідки ж прийшло до нас таке поняття? Хто був майстром переговорів та з легкістю укладав міжнародні угоди, під час яких особливу увагу приділяв настрою оточуючих? Щоб знайти відповіді на ці запитання хлопчикам та дівчаткам потрібно було повернутися на два століття назад у Францію та познайомитися з тодішнім міністром закордонних справ на ім’я Шарль Моріс Толейран.


А ще присутні дізналися про послідовні кроки, які потрібно зробити, щоб виховати в собі таку важливу рису характеру, як толерантність та, шляхом виконання нескладних вправ, зробили висновок - толерантність врятує світ.

Дитяча толерантність - це важливий елемент виховання, який визначає майбутнє суспільства. Виховуючи у дітей повагу до інших та відкритість до нового, ми, бібліотекарі та вчителі, формуємо покоління, яке зможе адаптуватися до різноманітних викликів та сприятиме миру без конфліктів і війн.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік