16 листопада 2023

Людство врятує Любов: чекліст до Дня толерантності

Толерантність – це повага, прийняття, терпимість, свобода, справедливість та неупередженість. Вона надає кожній людині рівні можливості для розвитку. Тому усі заходи у школах, та інших навчальних закладах, покликані пояснити учням про важливість поваги одне до одного. До Міжнародного дня толерантності, для учнів восьмих класів Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 44, було проведено захід «Людство врятує Любов: чекліст до Дня толерантності.


Спочатку школярі згадали, що вони знають про важливі людські цінності, і зокрема, толерантність, спробували відрізнити факти від стереотипів, які часто сприяють конфліктам у суспільстві. Дізнались які форми толерантності існують та чим небезпечна нетолерантність, яка сьогодні на жаль приводить до трагічних наслідків.

На заході підлітки познайомились з онлайн ресурсом "Довідник безбар’єрності". Це посібник з коректної та толерантної термінології щодо певних людей та груп, корисні поради про етику та культуру взаємодії з людьми з фізичними та психічними вадами, людьми з досвідом війни та багато інших важливих порад.

У інтерактивній формі восьмикласники розпізнавали різні типи толерантності, знаходили відповідники різним критеріям цього поняття та визначали головні риси толерантної людини.


Чимало психологів переконані, що толерантність потрібно розвивати з раннього віку, ніколи не пізно стати толерантним, та завжди треба покращувати свої знання з цієї теми. Тому підлітки отримали рекомендаційний невеличкий чекліст з порадами, які допоможуть це зробити легко і просто. Говорити про складні теми з підлітками, щоб вони почували себе комфортно, іноді важко, тому в нагоді дорослим стають різноманітні книги та історії літературних героїв. Тому на останок, школярам було представлено різноманітну літературу, яка допоможе самостійно знайти відповіді на важливі питання, адже дуже часто нетолерантність з’являється тоді, коли недостатньо знань, що і змушує тривожитися, боятися або бути ворожими.

Щиро віримо, що читання книг, навчання, прагнення до саморозвитку і бажання жити у любові і повазі з різними людьми, стане гарним підґрунтям до розвитку толерантної особистості.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік