15 грудня 2023

Під знаком Нобеля. Інформаційний дайджест

Одна з найважливіших і найпрестижніших відзнак за проривні наукові відкриття і винаходи, за видатні культурні досягнення і громадські заслуги, які тільки може отримати людина, є Нобелівська премія.


Цікаві факти, столітню історія існування, королівські традиції та про відомих лауреатів сьогодні під час пізнавального заходу «Під знаком Нобеля. Інформаційний дайджест»  дізнались учні 7-х класів Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 44 та  учні 8-А  класу Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 50 ім. Романа Набєгова.
Спочатку школярі дізнались про засновника премії Альфреда Нобеля - шведського хіміка, інженера, винахідника і філософа, якого у світі вважають покровителем науки, культури і миру. Дитинство, юність, захоплення і становлення як винахідника вразили дітей.


Учні дізнались цікаві факти про галузі, за досягнення у яких  щорічно присуджуються премії, про незмінні традиції святкування Нобелевського тижня. Перевірили свої знання у вікторині «Цікавинки Нобелівської премії».
Хоч поки що Україна не має власних нобелівських лауреатів, та все ж таки, може по-праву пишатися тими, які одержали Нобелівську премію, будучи громадянами інших країн. Це вчені та письменники, які мали українське коріння, народилися, навчалися, розпочинали свою діяльність або тривалий час жили і творили в Україні. Семикласники дізнались імена найвідоміших 7 Нобелівських лауреатів, яких сьогодні знає увесь світ, і ми обов’язково маємо ними пишатися.


10 грудня під час церемонії вручення Нобелівської премії-2023 у Стокгольмі лунала  музика, композиція "Вечірня серенада" з циклу "Тиха музика" найпопулярнішого сучасного українського композитора Валентина Сильвестрова. Цьогорічне відео з церемонії нагородження і минулорічний лист підтримки українському народу від лауреатів, засвідчує, що премія є не тільки головною відзнакою за  наукові відкриття і винаходи, а й  вважається символом єднання світу заради мирного майбутнього суспільства. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік