15 грудня 2023

Знай свої права, дитино!

Права та закони супроводжують людину все її життя. Щоб уміло і правильно користуватися своїми правами і добре виконувати свої обов’язки, не порушуючи прав і законних інтересів інших, треба їх знати. А звідки ж діти можуть почерпнути правові знання? Звісно з уроків правознавства, виховних годин, з книг, газет, журналів, радіо та телебачення та позакласних заходів на правову тематику.


Саме таку юридичну годину ініціювала Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки для вихованців 3 – ХТ кл. Херсонського Таврійського ліцею, на якій присутні збирали «правову валізку», котра обов’язково знадобиться для подорожі життям.


А що необхідного повинно бути в цій унікальній валізі вирішували самі діти. Щасливе дитинство, знання, як ключ до розуміння законів, права і обов’язки та гра, яка є основою ефективного, веселого та легкого навчання.



Отже, кожна дитина повинна мати таку «правову валізку», щоб крок за кроком розкривати секрети своїх прав та обов’язків, стаючи гідом у власному житті. А роль бібліотекарів - це не лише надавати інформацію, але й виховувати свідомих громадян, мудрих майбутніх лідерів держави.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік