07 грудня 2023

Світ моїх прав

Кожна дитина має право на життя, на ім’я, на громадянство. Діти повинні жити зі своїми батьками, мати право на освіту і захист, адже гідне ставлення до дітей, рівень їхньої безпеки та захищеності, стан їхнього всебічного розвитку є одним із показників цивілізованості та гуманності сучасного суспільства.


Шляхом гри, а саме правовим пазлам, відділ для малюків Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки знайомив учнів 3 – х класів Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 44 Херсонської міської ради з Конвенцією ООН про права дитини.



Збираючи кожен фрагмент пазлу, а це були певні статті міжнародного договору, який у свій час підтримали і затвердили 191 країна світу щодо прав дитини, присутні пригадали свої права та обов’язки.


А ігри та вікторини допомогли закріпити знання стосовно цієї теми та познайомити із новими творами сучасних авторів, в яких можна простежити та проаналізувати, наприклад чіткій злочин стосовно головного персонажа чи певне право на щось.

Тож, напередодні дня прав людини, який відзначається 10 грудня, нам слід нагадати дітям про, майже невидимі юридичні ланцюжки  - їх права, які повинні об’єднувати  усіх незалежно від національності, раси, релігії чи соціального статусу.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік