05 грудня 2023

Мій янгол носить форму ЗСУ

6 грудня ми традиційно вітаємо наших військових з їхнім професійним святом - Днем Збройних сил України.


А ще у 2023 році вперше за новим календарем ми цього дня відзначаємо свято небесного захисника - Святого Миколая.


Це символічно, що в той час, коли наші воїни боронять наші кордони, свято українських військових-захисників співпало зі святом духовності і добра.

 
До цієї дати головна бібліотекарка читальної зали провела для херсонських учнів зі шкіл №50, 52, 53 і Таврійського ліцею мистецтв серію бібліотерапевтичних зустрічей під назвою "Мій янгол носить форму ЗСУ".


Розпочиналися уроки хвилиною мовчання і подякою всім героям за їхню мужність.


Далі учні дізнавалися про історію походження свята, про види військ наших славних ЗСУ, про військові підрозділи і посади, а за допомою ілюстрацій побачили різноманіття військової техніки, яким послуговуються ЗСУ.


Далі під час інтерактивної вправи "Які вони - наші хлопці і дівчата ЗСУ?!", діти залюбки відповідали: незламні, хоробрі, рішучі, сміливі, непереможні...



Потім ми разом виконували психологічну техніку "Крило янгола", яка у важку хвилину допомагає розслабитись і відчути себе захищеним та у безпеці.


А остання арт-терапевтична вправа "Мій янгол-захисник" допомогала присутнім дітям усвідомити свою захищеність небесними і земними силами і виготовити власноруч символ своєї віри в Перемогу і незламність - паперового янгола.


Наприкінці кожного заходу ми привітали наших військових зі святом і висловлювали їм щирі побажання на кшталт: "Повертайтеся живими", "Будьте незламні", "За Україну", "Разом до Перемоги!".

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік