20 грудня 2023

В передчутті дива! Читацький адвент-календар

Українські традиції святкування Різдва самобутні та неповторні. І як добре, що сьогодні вони повертають до нас, і ми маємо змогу все більше дізнаватися про них. Для учнів 5-Б і 5-В класів Херсонського НВК № 56 був проведений інтерактивний бібліотечний захід «В передчутті дива! Читацький адвент-календар»
Діти познайомились зі святами зимового циклу та дізнались про основні символи українських свят, а саме, що таке дідух та як в давнину виготовляли різдвяного павука, яку роль відігравала восьмикутна зірка та які традиції народного вертепу.
А ще дізнались про сучасні українські книжки, читання яких неодмінно подарує святковий настрій на довго. Серед яких книга Мар’яни й Тараса Прохаськів «Хто зробить сніг», яка увійшла до списку із 18 найкращих дитячих книжок 2023 року, за версією американської газети The New York Times. А ще збірка оповідань «Коли сніг пахне мандаринками». Героїв оповідань - підлітки, які у святкову пору втрапляють у халепи і переживають дивні пригоди, але врешті-решт найважливіше для кожного з них - зустріти Новий рік та Різдво з найближчими. І в цьому - справжня святкова магія. Творчі та талановиті п’ятикласники продемонстрували атрибути свят які мають вдома, читали колядки і щедрівки, ділились рекомендаціями улюблених історій, казок і мультфільмів.

Діти дізнались про традиції святкування Нового року у різних країнах світу, та як незвичайно називають того, хто приносить подарунки. А ще, багато грали, вікторини, анаграми новорічної та різдвяної тематики, - це завжди цікаво і весело. Тому запрошуємо і вас переконатися у цьому, гортайте наш читацький адвент-календар:


Читайте, грайте, відпочивайте, нехай ця зима буде казковою, цікавою і незабутньою!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік