13 грудня 2023

В передчутті дива! Читацький адвент-календар

Зима завжди дарує нам можливість частіше мріяти про казку і про диво. Засніжені вулиці, мерехтіння святкових гірлянд, прикрашені магазини і кав’ярні, змушують кожного посміхнутися, хоч трохи. Бо Різдво і Новий рік - це яскраві спогади дитинства, а значить, це про щастя, а ще, про традиції, які допомагають не втратити той важливий зв'язок поколінь.
Для учнів 6-х класів Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 44, був проведений розважально-пізнавальний захід «В передчутті дива! Читацький адвент-календар». У форматі чисел календаря, від 1 до 24, діти, відкриваючи для себе навмання один день, дізнавались про традиції святкування Різдва та Нового року в Україні та у світі, читали короткі анотації про цікаві книги для дітей та підлітків, різдвяної та новорічної тематики, а ще, багато грали у різноманітні ігри, дізнаючись цікаві факти та перевіряючи свої знання зі святкової тематики.
Так цікаво було дізнатися школярам про те, звідки прийшли до нас ялинка, відгадати якими були перші іграшки на ній, та з чого їх виготовляли. Важливо сьогодні для дітей знати про те, які символи Різдва мали наші пращури, та які значення у них вкладали, особливості святкування, автентичні страви, щедрівки та колядки унікальних українців.
Діти дізнались про традиції святкування Нового року у різних країнах світу, та як називають того, хто приносить подарунки. Відгадували героїв мультфільмів, героїв казок, які є «святковою класикою» багато років. А ще, шестикласники, познайомились з новими сучасники книжками від українських письменників, які у своїх творах передали усю магію і чарівність свят на фоні цікавезних пригод для підлітків.

На останок діти крутили «Колесо фортуни» та дізнались, що приємного чекає на них у новому році та щиро висловлювали свої побажання та мрії. Звичайно, основні з них сьогодні - це завершення війни (Вероніка), звільнення територій України (Влад, Олександр), зустріч з однокласниками (Софія, Єва), і бажання аби вціліла школа і не летіли ракети (Даніїл).
Щиро бажаємо, аби великі і маленькі, але такі важливі, мрії і побажання наших дітей збувалися, а свята принесли кожному затишок, подарували трішки надії і стали ще одним приводом загадати оте найважливіше для українців бажання.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік