24 грудня 2023

Відкрий магію Різдва

Якими б дорослими не ставали діти, попри усі труднощі сьогодення, вірити у магію Різдва та дива новорічних свят – велика радість. Тріскучий мороз, зимові забавлянки, традиції святкування, а головне, багато магії і новорічних див, відшукали сьогодні у святкових читаннях херсонські школярі.

Для учнів 6-Б класу Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 50 ім. Романа Набєгова, та для учнів 5 мо класу Херсонського Таврійського ліцею разом з учнями 5-7 класів Херсонської гімназії №16 з вивченням мов національних меншин, співробітниками бібліотеки, був проведений святковий  захід «Відкрий магію Різдва. Містерія святкового читання». 

Спочатку діти дізнались про традиції святкування Різдва і Нового року в Україні, які довго були невідомі українському народу, спробували відгадати основні символи цих свят, такі як дідух, різдвяний павук, вертеп і зірка, та що вони значили для наших предків. Спробували відгадати чим прикрашали ялинку наші пращури і розповіли, чи є схожі іграшки у них вдома. Читали щедрівки і колядки, відгадували прислів’я. 

А ще школярі згадали відомі книги, в яких причаїлось Різдво, це відомі казки про новорічні свята, та взяли участь у вікторині «Магія казок». Познайомились з новими сучасники книжками від українських та зарубіжних  письменників, такі твори просто створенні для атмосферного читання і зимового настрою. Особливо зацікавили дітей : книга «Щедрик. Фантастична історія» від Оксани Лущевської, «19 різдвяних історій» від відомих українських письменників та збірка оповідань про підлітків «Коли сніг пахне мандаринками», а ще популярні у світі фентезі від Філіпа Пулмана «Північне сяйво» та «Сніговик» від Майкл Морпуґо.

Читайте і ви друзі, адже товариство цікавих книг, зимові розваги, зустрічі з друзями, та святкування у родинному колі, наповнюють наше життя магією людського спілкування, радістю і вірою у дива.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік