08 грудня 2023

Цікаві факти про читання для корисного навчання

Останнім часом у багатьох складається думка, що читання втрачає свою значимість серед людей. На перший план виходить телебачення та інтернет. Проте, треба враховувати те, що зараз люди читають не лише книжки. В сучасному світі змінюється і формат книжок, і формат самого процесу читання. Новини, статті та блоги, навіть повідомлення у соціальних мережах - все це має відношення до читання. Хоча і книжки не втрачають своєї актуальності. Вони "осучаснюються" і тим самим знаходять "свого" читача. 


А ще останнім часом у світі і в Україні зокрема, все більше і більше говорять про велику користь часу проведеного з книгою. В багатьох країнах світу проводяться акції на підтримку читання. В нашій країні вже втретє стартував Національний тиждень читання, який цьогоріч проходить з 4 по 10 грудня. Він об'єднує між собою читачів, видавців, письменників, книгарів, книгозбірні зі всієї країни та покликаний розвивати культуру читання серед українців.
Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки також долучається до цієї ініціативи і підготувала інформаційну добірку електронних ресурсів, на яких ви знайдете багато цікавих фактів про користь читання, та про те , як просувати його в сучасному суспільстві.
Так у чому ж полягає користь читання? Відповідь на це питання знайдете на наступному ресурсі, де зібрані найцікавіші факти про читання та його користь. Деякі з них можуть вас дуже здивувати, а деякі — навіть шокувати.


Залучення до читання відбувається з дитинства у родині з батьками, згодом долучається школа і вчителі. Як зробити цей процес цікавим, захоплюючим та максимально корисним? Допоможе організувати цю роботу розроблений лекторій для батьків майбутніх першокласників. Переходьте за посиланням і дізнаєтесь, як посприяти формуванню у дитини дошкільного віку читацького інтересу.


Практичні поради з досвіду роботи вчителів по заохоченню дітей до читання,з урахуванням сучасних можливостей, можете знайти за наступним посиланням:


Одним із дієвих і сучасних способів просування читання серед дітей є буккросинг. Як організувати таку акцію та спланувати роботу читайте на наступному ресурсі, де представлена детальна розробка заходу.


Безперечно, що якість та користь читання залежить від його швидкості. Коли дитина швидко читає та, що не менш важливо, розуміє прочитане, час на підготовку домашнього завдання стрімко скорочується, а це вивільняє чимало годин на улюблені хобі та підвищує успішність. Окрім того, чим більше читає людина, тим розвиненіший її інтелект, а мова насиченіша епітетами й неординарними порівняннями.
А допомогти розвинути навички швидкочитання допоможуть певні логопедичні вправи. На наступному сайті представлені цікаві завдання, щоденні розваги та дієві вправи, аби поліпшити ці навички у дитини.



Тож приєднуйтесь і ви до надважливої справи просування культури читання у сучасному суспільстві.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік