06 грудня 2023

У Миколая в ранній час – подарунки є для вас!

Святий Миколай - величний покровитель всіх потребуючих, мандрівників та дітей, в серцях яких його образ займає особливе місце. Його земне життя було пронизане добротою, милосердям і великодушністю, чим відрізнялася численними легендами та традиціями, які супроводжують його культ протягом багатьох віків.
Працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки запросили хлопчиків та дівчаток «Читай-компанії» Дитячої точки «Спільно» UNICEF Херсон на розважально-ігрову програму, якою і розпочали святкування зимових свят.
Програма розпочалася з однієї із легенд про ще маленького Миколу, який допомагав бідним людям, роздаючи своє майно. Завдяки цьому міфу і прикладу, діти переконалися, що найбільше щастя в житті - це робити добро. Далі на присутніх чекали зимові загадки, дякуючи яким почали «з’являтися» на святі гості - казкові герої із своїми випробуваннями та іграми. Наприклад, гра на увагу «Сніг. Лід. Дощ» дала можливість з’ясувати, якою буває погода взимку, а ще малюки малювали Сніговика, танцювали та змагалися на швидкість та спритність, перевозячи на фантастичній мітлі своїх друзів.

Хоча часи змінилися, але постать Святого Миколая продовжує жити в сучасному світі і багато людей вірять у його захист, бо він є символом доброти, людяності та безкорисливості.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік