01 грудня 2023

Війна і ВІЛ — виклики часу. Давайте перемагати разом!

Саме з таким гаслом в Україні цьогоріч відзначають Всесвітній день боротьби зі СНІДом,  і під таким гаслом сьогодні Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки провела заходи в онлайн форматі для учнів 11-х класів Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №36 та учнів 9-11-х класів Іванівського ліцею№1 Іванівської селищної ради Генічеського району Херсонської області.
Щороку 1 грудня вся світова спільнота відзначає Всесвітній День боротьби зі СНІДом. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя людей несе ця глобальна проблема. Всесвітній День боротьби зі СНІДом став одним із найбільш визнаних міжнародних днів здоров’я і можливістю підвищити рівень обізнаності про це захворювання і його профілактику.
Під час заходу учні переглянули презентацію, дізналися про шляхи передачі та способи попередження цієї страшної хвороби і ще раз переконалися, що СНІД не передається через дружбу. Зараз в нашій країні війна, на жаль, ризик інфікування ВІЛ під час війни зростає. Адже трапляється велика кількість травм, поранень, які супроводжуються масивними кровотечами та потребують невідкладної домедичної допомоги.
Терор, який вчиняє росія щодо медичної системи України, має жахливі наслідки для кожного пацієнта й пацієнтки, а також для загальної епідситуації в країні. Учні зробили висновок, що правильний вибір у житті можуть зробити ті, хто здатний формувати вміння і навички заради власної безпеки та збереження власного здоров’я.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік