22 грудня 2023

Світло Різдва - світло добра

До Різдвяних свят головна бібліотекарка читальної зали провела для херсонських школярів читацький квест сторінками книг українських письменників.


Наш читацький квест віддав данину двом з улюблених різдвяних традицій: отримувати листи і святкові поштівки, а також влаштовувати веселі ігри і змагання, які допомагають здружитися і підіймають настрій.
Ми уявили, як до нашої бібліотечної скриньки надійшли листи від українських письменників. Протягом заходу ми відкривали їх і знайомилися з вітчизняними авторками та їхніми чудовими книгами.
Лариса Камінська, письменниця і художниця, презентувала нам свої різдвяні історії "Секрети чарівних подарунків" і "Янгольська скрипка".


Дзвінка Матіяш познайомила нас із традицією передріздвяного адвенту  ("27 днів до Різдва"). Літераторка і вихователька Світлана Лінинська розповіла про "смачну" складову святкової атмосфери ("Пан Сирник і Різдвяний пампушок").



Дитяча письменниця і казкотерапевтка Катерина Єгорушкіна мала справжній фурор серед школярів - діти одностайно висловили бажання прочитати її книгу "Різдво і мої 12 бабусь", щоб і весело провести час, і більше довідатися про традиції святкування Різдва у 10 країнах світу.


Книга оповідань від 14 письменників-соавторів "Хто творить Різдво" розповіла нам про професії, які допомагають зробити свято незабутнім.
У другій половині уроку ми здійснили читацький квест сторінками книг про Різдво та Новорічні свята, які всім нам добре знайомі з дитинства, бо їхніми авторами є письменники-класики: Микола Гоголь, Чарльз Діккенс, Олена Пчілка, Елвін Брукс Вайт, Ганс Християн Андерсен і Брати Грімм.




Наприкінці заходу ми написали віртуального листа Святому Миколаю і попрохали його здійснити наше найзаповітніше бажання про мир і Перемогу.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік