04 грудня 2023

Хай щастю дитини не буде кінця!

4 грудня по всій державі стартував Всеукраїнський тиждень права, метою якого є підвищення рівня освіченості громадян у своїх правах та виховання поважного ставлення до прав інших. В ці дні пригадують свої права і діти не зважаючи на те, що світ прав людини величезний і складний. Цей тиждень нагадує всім, що кожна дитина незалежно від свого соціального, етнічного чи економічного статусу, має право на гідне та щасливе дитинство.

Про щасливе дитинство дітей та їх права вела розмову Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки з учнями третіх та четвертих класів Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №53.

Правовий діалог розпочався із знайомства з Конвенцією ООН про права дитини, а потім присутні разом з бібліотекарем обговорювали деякі статті цієї угоди. За допомогою ребусів малюки розкрили секрети безтурботних дитячих років, а відповівши на запитання вікторини «Права в книжках», пригадали літературних правопорушників та насамперед озвучували само «право дитини», яке порушувалося у творі.
А ще маленькі громадяни пригадали, що вони крім прав мають певні обов’язки перед державою, суспільством та рідними людьми.
Отже, права дитини в контексті прав людини представляють собою особливий аспект, бо діти потребують особливого захисту та уваги. Важливість цих прав полягає в тому, що вони формують основні цінності та стандарти, на яких базується майбутнє суспільство. Забезпечення прав дитини є не лише юридичною відповідальністю, але й моральним та етичним обов’язком для всіх членів суспільства.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік