06 січня 2022

Новий проєкт у новому році

Напередодні Різдвяних свят у читальній залі  Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки стартував новий проєкт «НезвиЧАЙні історії від херсонських авторів». Він покликаний представити місцевій юні творчий доробок херсонських письменників: 12 місяців – 12 авторів.

Щомісяця школярі і студенти будуть знайомитись із біографією та творчістю певного письменника, гратимуть у літературні ігри за його книгами, а потім зустрічатимуться з автором онлайн у літературному кафе.

Тема січня – творчість письменника-ювіляра Юрія Голобородька, якому б 9 січня виповнилося 95 років.

Творча команда проєкту – головні бібліотекарки читальної зали Юлія Чернієнко і Вікторія Сломчинська – запросили на відеозйомку членів родини Голобородьків, щоб зафіксувати на камеру їхні розповіді. Адже із відзнятих інтерв'ю і розроблених інтерактивних ігор буде створено медіа-ресурс на сайті книгозбірні, який щомісяця буде поповнюватись новими матеріалами.

Під час відеозустрічі у літературному кафе Євдокія Петрівна – вчений-педагог, доктор педагогічних наук, професор – представила Юрія Голобородька як талановитого педагога і поділилася зворушливою історію їхнього кохання.


Олександр Голобородько – член Національної спілки журналістів України – розповів про журналістський шлях старшого брата Юрія.

Взяв участь в інтерв’ю і старший син Юрія Ярослав Голобородько  – вчений-філолог; літературознавець, педагог, літературний критик, таврієзнавець, культурний і громадський діяч, доктор філологічних наук, професор, академік Академії педагогічних та соціальних наук,  член Асоціації українських письменників (2000).

Завдяки його розповідям ми довідалися про таємниці творчого процесу Юрія Голобородька, вислухали родинні історії: яким він був батьком і як вплинув на професійний вибір синів.

Дякуємо родині Голобородьків за участь у проєкті, за щирість і відвертість, а також за примірники книг Юрія Голобородька. Їх ми передамо як подарунок переможцям конкурсів за творчістю письменника.


У січні бібліотекарі читальної зали проведуть серію тематичних онлайн та офлайн заходів, під час яких школярі та студенти Херсонщини познайомляться із творчістю та біографією херсонського письменника-таврієзнавця.

Наприкінці зустрічі у літературному кафе члени родини Голобородьків оголосили про старт регіонального літературного конкурсу імені Юрія Голобородька "Зачаровані Таврією". Нагадаємо, що до участі у цьому конкурсі запрошуються учні 5-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів області. На конкурс подаються творчі роботи (нариси) про Таврію і таврійців, у яких розповідається про історію, сучасність Таврійського краю, людські характери та долі.

Положення про конкурс зовсім скоро з’явиться на сайті нашої книгозбірні. Слідкуйте за новинами.

Запрошуємо всіх бажаючих до участі у конкурсі імені Юрія Голобородька та проєкті «НезвиЧАЙні історії від херсонських авторів»! Пропонуємо спільними зусиллями популяризувати творчість херсонських письменників серед земляків. До зустрічі у літературному кафе!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік