26 січня 2022

Пізнаємо народну мудрість через казку

Справжньою подорожжю до Країни казок для першокласників школи № 32 став урок творчого читання. Казка сповнена чарівних пригод та цікавих фактів, знайомих та невідомих подій, героїв, сюжетів.

Діти дізналися, що казки прийшли до нас з давніх-давен, їх передавало з вуст в вуста не одне покоління, тому вони розповідають про побут людей та звички, у казках є фольклор: вірші, пісні, приказки та прислів’я.




Країна казок запропонувала дітям пройтись по Стежинці загадок, поспівати на Галявинці музичній, створити свій театр на Пеньку артистичному. Діти з великим задоволенням слухали лібрето дитячої опери «Коза-дереза», які написала Дніпрова Чайка за мотивами української народної казки; казку «Колобок» зі щасливим кінцем; заспокоїли зимову заметіль веселою пісенькою та танком.  Першокласники зробили для себе відкриття, що герої-тварини наділені людськими рисами характеру: щирість, доброта, хитрість, жадібність.


Українська народна казка «Рукавичка» стала прикладом дружніх відносин казкових героїв та допомоги один одному. Діти-актори залюбки виконували ролі, а тим, кому вони не дісталися, були вдячними глядачами.




Учасники заходу переконалися, що в сучасних книжечках зібрана мудрість народу. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік