12 січня 2022

Скарбничка добрих слів

Якби ти знав, як много важить слово.

Іван Франко

У всесвітній день «спасибі» бібліотекар Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки завітала до учнів 6-а класу школи № 34, тому й мова йшла про найдобріші слова із словника української мови.


Як часто ми замислюємося над тим, чи треба дякувати оточуючим за те, що вони роблять для нас, чи, можливо, це їхній обов’язок по відношенню до нас? Розглянувши різні ситуації, діти спробували дати відповіді, в першу чергу, собі. А бібліотекар розповіла про походження слів «дякую», «спасибі» та їхню роль у повсякденному житті кожної людини.

Одним із цікавих та пізнавальних завдань для дітей стало підбір ключів до замків «Серце ближнього», «Взаємність», «Гарний настрій». Учасники дійшли висновку, що серце ближнього завжди буде відкритим, якщо вміємо щиро дякувати, відповідати взаємністю та шукати позитив у тому, що дає життя.



Діти наводили приклади з літературних та творів мистецтва. Наперебій пригадували історії з книги «Поліанна», яку подарувала світові Елеонор Портер.


Такий бібліовізит доповнив скарбничку їхнього етикету подяки, адже школярі почули від бібліотекаря 5 порад: чому, кому та як потрібно дякувати, яким чином розвивати почуття подяки та, що робити, щоб дякували тобі.

Атмосфера щирості та відвертості, яка панувала на зустрічі, надихнула дітей висловити слова щирої подяки своїм батькам, дідусям та бабусям, вчителям, друзям, бібліотекарям.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік