21 січня 2022

Захід, схід – одна країна! Це – соборна Україна!

Ще в І столітті н.е. римський державний діяч, філософ Цицерон на публічному виступі сказав: «Люблять Батьківщину не за те, що вона велика, а за те, що вона твоя».  Ми живемо в Україні, яка багата своєю історією, надбаннями, краєвидами, мелодійною музикою, милозвучною мовою.

Щороку 22 січня, в день проголошення Акту Злуки у 1919році, українці відзначають День Соборності України – свято єдності та згуртованості.

Долучилися до цієї події і користувачі молодшого відділу Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, для яких було проведено заходи у онлайн та офлайн форматах.

Учні 3 класу опорного закладу "Вадимський заклад повної загальної середньої освіти" Мирненської селищної ради Каланчацького району під час віртуального спілкування прослухали інформацію про об'єднання українських земель та історію виникнення свята, дізналися про всеукраїнську акцію «живий ланцюг», як символ духовної єдності людей східних і західних земель України, переглянули відеоролик про проголошення Акту Злуки. А показати свої знання  історії  країни, культури, фольклору, традицій діти змогли під час інтерактивної розваги «Весела вікторина про нашу Україну».

Кожен сектор на ігровому полі  відкривав певну грань унікальності нашого народу і країни. Ми  згадали видатних  особистостей,  символіку, традіції,  прислів'я,  скоромовки, національну кухню, тощо. 

А вихованці Школи Життя з Херсона, завітавши до книгозбірні з нагоди Дня Соборності, взяли участь у патріотичній грі-панорамі «Це моя Україна, це моя Батьківщина».

Вони опинились на імпровізованому подвір'ї, де об'єдналось все: пісні, казки легенди, ремесла, символіка, смаколики та багато іншого, що розкриває нашу ідентичність. Діти  із задоволенням співали знайомі пісні, відгадували загадки про міфічних істот, розбирали скриню з посагом та «куштували» національні страви. 


Тож, пам'таймо, що наша сила в єдності! А День Соборності України –одне з найважливіших свят нашої країни, яке підкреслює, що ми всі – це один народ і ніякі рубежі не зможуть нас розділити.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік