24 січня 2022

Літературне задзеркалля: батьки VS діти

Для кожної родини та сім’ї немає нічого дорожчого за дитину. Усі батьки хочуть, щоб їх дитина була щасливою, розумною, вихованою, щоб ніхто ніколи її не ображав та не доводив до сліз. Але навіть просте спокійне «ні» може викликати у дитини негативні емоції. Як правильно сказати «ні», і як в цьому батькам може допомогти книжка обговорювали під час недільної Школи батьків у медіа-центрі Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки. 



Так, існує багато гарних порад від відомих дитячих психологів, безліч спеціальної літератури, щось з цього працює, а щось ні. Але кожна дитина - це особистість. І вже з досить раннього віку наші діти навчилися сприймати світ через медіапростір. Для когось це відео, для когось - аудіо, а для когось - лише текст. Та всі діти без винятку полюбляють казку - з книжки чи екранізовану, це вже неважливо, і що може бути кращим прикладом для них, як не пригоди головного літературного персонажу.

Тому сьогодні під час заняття, разом з батьками наших наймолодших  читачів аналізували літературні приклади заборон та вчилися, як легко дитячою мовою донести до них це поняття. Бо те, що зрозуміло та просто для дорослого, зовсім не зрозуміло дитині і виникає безліч "Чому?" та "Навіщо?"


Та найважливіше - це замінити заборону можливістю обирати, адже це надихає дітей та переконує їх у тому, що їхня думка – цінна.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік