31 січня 2022

А як читають ваші діти?

Коли читати вмієш з юних літ,

Для тебе книга - це безкрає небо…

Олександр Афонін 

Одним із найважливіших умінь дитини є вміння читати. І не просто складати літери у слова, а  сприймати прочитане, виділяти головне та застосовувати набуті знання у житті. 

Розібратися в складних запитаннях з цієї теми та поділитися власними думками зібралися батьки читачів Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки на черговій зустрічі  «Школи батьків» у молодшому відділі. Цього року продовжуються засідання  за оновленим циклом «Між нами батьками».

Усі разом, на основі наукових досліджень та власних спостережень, ми визначали  основні типи читачів та види читання. Також  кожен з батьків спробував дати характеристику своєї дитини-читача, враховуючи вищезазначені критерії.

А перевірити  власні висновки можна було під час тесту «Ваша дитина у дзеркалі читання».


Насамкінець ми створили загальний образ користувача молодшого відділу, об’єднавши відповіді у спільній дослідній таблиці. Результат: (середній бал - 37 з 50 можливих) потішив і батьків і бібліотекарів: «Ваша дитина (читач)  багато читає і робить це із задоволенням. Коло її читацьких інтересів широке. Вона правильно самостійно вибирає літературу. Читання такої дитини не потребує постійного контролю, бо їй вже прищеплена любов до книги. Це вже цілком сформований читач. Але спілкування після прочитаного твору ніколи не буде зайвим…».

А наступної зустрічі усіх присутніх чекатиме кліп-огляд  «Книготерапія – вивчаємо життя по книгам».


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік