19 січня 2022

Вічна казка Льюїса Керрола

«Хто це там, у кущах?» - «Дива». - «А що вони там роблять?» - «Як і належить дивам - трапляються».

В Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки також трапилося диво – ігрова зала книгозбірні перетворилася на Країну Чудес, до якої завітали вихованці 3-В класу Херсонської гімназії №20. 


190 років від дня народження Льюїса Керрола, автора книг «Аліса в Країні Див» та «Аліса в Задзеркаллі» - ось яка подія зібрала в нашому королівстві юних читачів.

Льюїсу Керролу випало жити в Англії у добу, яка за іменем королеви Вікторії отримала назву «вікторіанської». У часи правління королеви Вікторії вважалося гарним смаком стримувати себе в усьому – вчинках, почуттях, емоціях.  Дітей змалку привчали до вишуканих манер. Бібліотекар разом з учнями перенеслися у часі, щоб відчути на собі, як це бути дитиною «вікторіанської» доби. Перш за все, пригадали правила вишуканих манер, а потім відточували навики поважної ходи, діти залюбки демонстрували легку ходу з книгою на голові.



Дізнавшись про захоплення автора малюванням і мистецтвом фотографії, учні пригадали, як Червона королева змушувала перефарбовувати прекрасні білі троянди у червоний колір. Гості також спробували виконати це завдання. 


В нашій Країні Чудес вони точно б «прижилися», адже дуже швидко виконували доручення. Так в грі «Веселе чаювання» принесли стільки цукру, що чай був неможливо солодкий.



Гра «Крокет», яка в наших Чудесних краях має неабияку популярність, справила найбільше враження, кожен бажаючий учасник мав змогу влучити м’яч в лунку. 


А що ж це за свято без танців? Наприкінці заходу дітлахи танцювали під веселу музику та в гарному настрої відправилися на шкільні заняття.

У секторі документів іноземними мовами створена тематична поличка «Чарівний світ Аліси», де кожен бажаючий може знайти книги Льюїса Керрола на різних мовах. 




Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік