26 січня 2022

У королівстві звуків

У музичному салоні Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки звучать народні та класичні, дитячі та, по-справжньому, дорослі твори. Адже на гостини до бібліотеки завітали давні друзі – учні та викладачі Школи мистецтв №1 м.Херсон.

Діти з великою відповідальністю готувалися до цього виступу.

Розпочалася  подорож у світ музики зі спогадів. Ще чуємо бій курантів, який почав лік новому року, а з ним звучить відомий твір «jingle bells» у виконанні Наталії Соловйової. 

А які ж новорічно-різдвяні свята без колядок та щедрівок? 

Бібліотекар відділу естетичного виховання – ведуча святкової програми розповіла дітям про історію виникнення колядок та щедрівок. Учасники заходу дізналися, що їх почали виконувати на Різдво у Святвечір, аби привітати людей із народженням Сина Божого й уславити його. 

Савчак Ганна виконала різдвяну пісну - колядку "Ой, « Віфлеємі!».

У виконанні Вітушко Даші звучав «Шторм» Т. Брауна. Як відомо, після шторму наступає штиль, тиша. Наік Олександра повернула слухачів у спокій, виконавши «Пісню тиші» Т. Максимова.

Поповнився словарний запас юних музикантів словом «ноктюрн», яке в перекладі означає нічний, а у музиці – це музичні композиції, навіяні поетичним настроєм ночі. «Ноктюрн» Ю. Весняка звучав у виконанні Васильєвої Вероніки.

З давніх часів у всіх куточках світу люди співають, грають на музичних інструментах, танцюють і створюють нову музику.

Полька – веселий та запальний танок, який у моді і сьогодні, як і багато років потому. Звідки прийшла до нас ця чудова мелодія і танок, хто вигадав особливі стрибки – половинки. Якого визнання здобув цей танець – про це і не тільки дізналися діти з розповіді бібліотекаря.

А ще діти з азартом відгадували загадки про музичні інструменти, терміни: барабан, скрипку, диригента, рояль, сопілочка, гімн, оркестр та інші.

Справжнім дебютом став виступ маленьких музикантів Ліди та Єви Хобзей. Дівчатка познайомили читачів з п’єсками, які перенесли нас в літо «Три жабенятка», «В саду, на городі…», «Мій коник». 

Музичний салон бібліотеки завжди відкритий для творчої дітвори.  


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік