25 січня 2022

Креативні батьківські збори разом з бібліотекою

Які батьківські збори вам, шановні батьки, сподобаються більше?  Ті, де приблизно годину ви слухаєте вчителя про успіхи та невдачі своїх дітей, чи ті, де є можливість поспілкуватися не тільки з класним керівником, а й, наприклад, з психологом за чашкою чаю, чи погратися в ігри разом з бібліотекарем? Звісно ж ті, під час яких, можна вільно поспілкуватися і здобути нову, корисну інформацію, щодо виховання власної дитини.

Така креативна ідея, інтерактивна взаємодія з батьками, виникла у вчителя початкової школи №30 Гримальської  Альони Олексіївни, яка організувала зустріч батьків учнів 2–В класу з працівниками Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.

Спілкування розпочалося з історії, з далекого 1924 року, з того моменту, як була відкрита дитяча Центрочитальня. Потім, завдяки VR-туру, присутні «потрапили» до кожного відділу обслуговування та дізналися про напрямки роботи та клубні об’єднання. Та найдетальніше пролунала реклама відділу обслуговування дошкільників та учнів 1 – 4 класів: програма «Канікули з книгою», робота групи за інтересами «Читай-компанія мандрує», організація родинних свят, реклама проєктів і конкурсів, в яких можуть взяти участь діти саме другого класу, завітавши до нашої бібліотеки.

Наостанок дорослі поринули в дитинство і мали змогу взяти участь у інтерактивних іграх, які молодший відділ пропонує малюкам під час масових заходів у процесі навчання та під час відпочинку.  

Тож, сьогоденні нові реформи і зміни щодо навчання та виховання дитини, вимагають не тільки від вчителя нового погляду на ці процеси, а й від батьків зокрема. А ми намагаємось допомагати та йти поруч, єднаючи шляхи взаємодії «Бібліотека – школа – сім’я».


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік