21 січня 2022

Неповторна українська

У Херсонській обласній дитячій бібліотеці імені Дніпрової Чайки можна не тільки читати і відпочивати, але й цікаво навчатися. Сьогодні таке твердження відкрили для себе учні «Школи життя». Отримувати нові знання, або підсумовувати уже здобуті за допомогою гри – це пізнавально, легко, захопливо. Та й ігри, які були представлені, не лише традиційні, а й створені на онлайн платформах: Kahoot!, LearningApps.org, Padlet.



Отже, розпочато спецкурс «Неповторна українська» для вихованців «Школи життя». Перше заняття -  «Країна ознак та прикмет» було присвячене самостійній частині мови – Прикметник.  Діти за допомогою ігор засвоїли: що таке прикметник, що він означає, на які відповідає питання, від чого залежить, чим виступає в реченні, за чим змінюється.

Пограли в ігри на онлайн платформах: «Вгадай рід прикметника», «Пряме та переносне значення», «Барвистий вінок слів». Школярі дізналися як користуватися новими для них інтерактивами, як використовувати QR код. Грали з задоволенням та азартом: усі добре впоралися з завданням та продемонстрували свої знання.


На завершення заняття, школярам було представлено нову виставку-ребус «Інтелектуальний горизонт ерудита». Діти розгадали 36 ребусів за такими направленнями: космос, історія, спорт, природа, тварини, магія. Тепер учні «Школи життя» справжні знавці ребусів.

Наступне заняття відбудеться по темі «Займенник».


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік