10 січня 2022

У вихідний в бібліотеку - всі разом! Вона зігріє вас теплом!

Традиційно, щонеділі Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки радо зустрічає своїх читачів та їх батьків, які приходять сюди, аби провести разом свій вихідний день. І початок такого дня завжди відрізняється від початку минулого, бо на малюків чекають заняття, ігри та розваги у різноманітних клубах, а на батьків – інформаційно–консультативні куточки, виставки, стенди та презентації нових надходжень. 

Яскраво і незабутньо провести свій останній день у таборі відпочинку «Сонечко» вирішили і його вихованці, які завітали до книгозбірні аби почути про знаменні дні січня місяця. 

Що означає і наскільки потужну енергію має слово «дякую», про історію і традиції Міжнародного дня «Спасибі», який відзначають в усьому світі 11 січня, малеча дізналася, беручи участь у вправі «Веселися, грай - краплинки вдячності збирай». В цей час хлопчики та дівчатка дарували радість один одному, передавали позитивні емоції та не скупилися на добрі і теплі слова.


Щороку 17 січня в усьому світі відзначається День дитячих винаходів, або, в іншому перекладі, День дітей-винахідників (Kid Inventors' Day). Присутні здивовано слухали, на що були і зараз є здатними їх однолітки, і що деякі відомі всім предмети придумали не дорослі, а саме вони – діти.

Внаслідок цього виникла потреба пригадати англійську та слова іншомовного походження. Для такого простого та водночас нелегкого завдання - швидко перекласти термін, який відповідає приладам сучасності - в нагоді стала гра «Сніжний ком».


А для того, щоб довести, що усі діти, особливо читаючі, унікальні та обдаровані, потрібно було лише проявити свої знання на інтелектуальній платформі. 

Справжні знавці літератури відгадували загадки, перетворювалися на поважних королів, допомагали Попелюшці, самостійно складали вірші та із великим задоволенням рахували оцінки своїх розумових здібностей.



Тож, справжній відпочинок з користю та новими знаннями завжди чекає на вас у затишній дитячий головній книгозбірні області.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік