18 січня 2022

Патріотичний марафон до Дня Соборності

З 1999 року, тобто 23 роки поспіль люди в усіх куточках України по-різному святкують День Соборності, влаштовуючи акції на знак єднання. 

Напередодні Дня Соборності до Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки завітали семикласники гімназії №6, яких об’єднала щира любов до України. Діти стали активними учасниками патріотичного марафону  «Соборна. Вільна. Неподільна».



Юнь дізналась про історичні події, які відбувались 22 січня 1919 року на майдані святої Софії, коли було проголошено Злуку всіх українських земель в одну спільну соборну українську державу.

Із натхненням діти склали «Скарбничку цінностей України», в яку увійшли герб, український прапор, булава, рушник, віночок, Пересопницьке Євангеліє, колоски пшениці, калина.


Під час патріотичного турніру учні продемонстрували свої знання з різних галузей: історії України, географії, народознавства. Рівну кількість балів - 9 набрали Шилко Олександр та Соколенко Святослав. Але їм довелось пройти завершальне випробування – відповісти на запитання в галузі «українська література».  Юні патріоти отримали дипломи за перемогу:

Шилко Олександр посів І місце,  Соколенко Святослав – ІІ місце.

Всіх дітей згуртував флешмоб, під час якого вони із літер склали слово «СОБОРНІСТЬ».

День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави в єдності українського народу. Тільки разом ми можемо досягти успіху, зробити нашу країну багатою, процвітаючою!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік