26 січня 2022

Граючись – навчаємось

Гра може розвивати не лише фізичні якості, а й інтелект. Навчальні ігри сприяють розвитку творчого мислення, вчать швидко реагувати у навчальному процесі, спостерігати, порівнювати, класифікувати та є ефективним засобом у навчальному процесі. Викладачі німецької мови нашого міста також активно використовують рухливі та навчальні ігри у навчальному процесі, і тому зібралися у Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки, щоб поділитися власним досвідом використання ігрових методів навчання на уроках іноземної мови та познайомитися з новими.



Наша бібліотека має давні партнерські стосунки із Херсонським міським центром німецької культури, який активно підтримує ініціативу у роботі з викладачами мови нашого міста і тому, взяли участь у підготовці та проведенні заходу. Представниця центру та водночас викладач мови Юлія Богдан познайомила гостей з роботою центру, проєктами та ініціативами у новому році. Мовний асистент Гете-Інституту в Україні Луїза Вічель запропонувала цікаві ігри – для знайомства, розвитку зв’язного мовлення та країнознавчого напрямку.




Вчителі активно занурилися у світ навчальних ігор та виступали у ролі школярів – відповідали, складали фіктивні історії, співали пісні, описували картини, складали лексичні ряди до певних тем та просто заряджалися позитивними емоціями. Викладачі навіть винайшли нові види тварин та розказали про їхнє життя. Ми запропонували викладачам мови картину одного із учасників дитячого мовного клубу, що діє у нашій бібліотеці, для роботи із німецьким алфавітом.






Сподіваємося, що усі запропоновані навчальні ігри стануть у нагоді нашим гостям та вони радо використають їх на своїх уроках.

Дякуємо Гулюватій Наталії Вікторовні, консультанту Херсонського міського центру професійного розвитку педагогічних працівників за допомогу в організації та проведенні заходу. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік