20 січня 2022

Соборність = Єдність: патріотичний квест

До Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки завітали учні гімназії №16, щоб відсвяткувати День Соборності України. Вони стали учасниками патріотичного квесту «Соборність = Єдність».

Діти об’єднались у дві команди та розпочали захоплюючу мандрівку бібліотекою, де в кожному відділі їх чекали завдання та випробування.

У молодшому відділі гімназисти вирушили в історичну подорож, щоб дізнатись про велике свято, яке відбулося 22 січня 1919 року: Західна Україна об’єдналася із Наддніпрянською, щоб міцнити і розбудовувати соборну державу.


У секторі літератури іноземними мовами учасники квесту прочитали поздоровлення з Днем Соборності трьома мовами світу: польською, англійською та німецькою. 


Із журналу «Крилаті», який розшукали  у секторі періодичних видань, квестівці отримали цікаву інформацію. Під час акції «живий ланцюг», який відбувся 21січня 1990 року, за руки взялися понад три мільйони  людей, з’єднавши Львів і Київ. Цей ланцюг єдності став одним із найбільших у світі.

У відділі естетичного виховання п’ятикласники заспівали гімн України та назвали автора слів Павла Чубинського і композитора Михайла Вербицького, який створив музику.

Завдання у секторі абонемент «Знай наших» полягало у тому, щоб вгадати за фото  херсонських письменників та знайти на полицях їх книги.


За кожне виконане завдання діти отримували літери, із яких склали «Україна соборна».

Найактивніший учасник квесту отримав диплом.  


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік