31 січня 2022

Дивовижний світ Льюїса Керрола

Що станеться, якщо побігти за Білим Кроликом, чим закінчиться розмова з Блакитною Гусінню, чи можна обіграти Червову Королеву у крокет та що робити, коли від  Чеширського кота залишиться лише посмішка? Нічого особливого! Просто влаштувати свято з нагоди дня народження автора, який і вигадав усі ці дивацтва.

Саме це і зробили учасники  клубу «Читай-компанія мандрує» цієї неділі та поринули у незвичайний і сповнений див світ, створений Льюїсом Керролом, адже саме 27 січня йому би виповнилося 190 років від дня народження.

На дітей чекала ігрова мозаїка за мотивами творів письменника. Вони, як і Аліса, «слідували» за  Білим Кроликом, спочатку відшукавши його у кошику з білим «ЧИМОСЬ».

Аби отримати декілька порад від Гусені, мандрівникам треба було скласти її зображення з кубопазлів. 


Зустріч із божевільним Капелюшником, Зайцем та мишкою Сонею відбулася «за  столом» під час їх чаювання. Саме тут дітям довелося пройти випробування на знання правил етикету.

Потрапивши в сад Червової Королеви, усі бажаючі мали змогу також випробувати свої сили у грі в крокет. Для цього використали схожі засоби: ключка-фламінго та кульки, але не їжачки, а , враховуючи пору року, сніжки. 


Зустріч з Чеширським Котом подарувала кожному свою унікальну променисту посмішку, яку діти виготовили власноруч під час арт-хвилинки.

А долучитися до незвичного світу Задзеркалля  маленькі читайлики змогли під час вправи «Дзеркальне малювання».

Учасники свята мали домалювати за цифрами ілюстрацію, дивлячись лише на її відображення. Завдання, звісно не з легких, та всі впорались. 

Та дива на цьому звісно ж не закінчуються, адже на наступному засіданні клубу «Читай-компанії…» на усіх чекатиме не менш святкова подорож.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік