13 січня 2022

Мандрівник крізь епохи…

Майже три століття минуло з того часу, як на світ з’явився хлопчик, якого назвали Григорієм. Дитя було допитливе та мало неабиякий талант до співів та музики. Зараз він відомий  у всьому світі як перший український філософ, мандрівник, автор численних творів, які є корисними та актуальними для народів усіх часів, адже у них оспівано красу природи, людські чесноти та сенс життя. 

Свої філософські твори, зокрема байки, Сковорода намагався писати так, аби вони були добре зрозумілими не лише освіченим верствам населення, а й простим людям. Щоб ці твори змушували замислюватися над різноманітними явищами життя, вчили думати і будили свідомість людей.

За життя жоден твір так і не був виданий. Та вдячні нащадки не лише зберегли спадщину  славетного предка, а й надали їй нового сучасного вигляду та звучання. Саме таким прикладом є видання байок для дітей, яке  упорядкував і дбайливо адаптував для малят один із найкращих знавців творчості Григорія Сковороди — професор Леонід Ушкалов. А завдяки ілюстраціям  Інокентія Коршунова яскраві персонажі  оживають  та запрошують  до цікавої бесіди, після якої неодмінно виникає бажання перегорнути сторінку аби зануритись у наступну історію.

Буктрейлер, створений за мотивами цієї збірки до 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди, дозволить поглянути на світ створений автором, зануритись у життєдайне джерело, з якого черпають наснагу десятки поколінь українців. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік