02 травня 2019

Мистецький календар: 2 травня

Учні шостого класу МС гімназії ім. Т.Шевченка за занятті, яке провела бібліотекар відділу естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки, знайомилися з різними видами мистецтва. Одне з найбільш загадкових є образотворче мистецтво. Картини створені художниками в різні часи і епохи до сьогодні захоплюють сучасного поціновувача.
На занятті мова йшла про талановитих художників, які відомі у світі – італійця Леонардо да Вінчі та видатного художника вірменського походження Івана Айвазовського.
Діти із захопленням розглядали репродукції художника-мариніста та баталіста І.Айвазовського. Зацікавила їх інформація про те, як працював художник над своїми полотнами. Діти дізналися, що він є автором понад 6000 картин, акварелей, малюнків. Його полотна прикрашають кращі музеї та галереї світу.
Видатний італійський вчений, винахідник, інженер Леонардо да Вінчі відомий світові ще й як художник. Він зробив вагомий внесок у світову культуру, хоча його художня спадщина кількісно невелика.

Три сторіччя розділяють життя та діяльність цих геніальних людей, але день пам’яті обох припадає на 2 травня. Тож подякуємо цим митцям за творчість, яка захоплює наші серця нині.

Ракша Анжела, 
завідувач відділу естетичного виховання

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік